Dagens tidningsrubrik: Glöm inte glöggen GP Två dagar 2011-10-15

Sex veckor kvar till första advent och dax att göra egen glögg. I GP Två dagar har man ett bra recept till "Dunderglögg". Gjorde detta två år sedan och har sparat några flaskor till iår.
 
Dunderglögg

5 L svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst 50 g
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit (ca 5 cm ) färsk ingefära
1 kanelstång
1-2 paket russin ( 2 paket=500 g)
2,5 kilo socker

Blanda allt i en väl rengjord tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i - och låt stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex.  Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noggrann med att inte få med bottensatsen. Värm och njut.
 
Enl. glöggexperten Thomaz Grehn blir glöggen bättre efter ett år och kanske ännu godare efter två. Så att glöggen går att spara till nästa år så att man behöver inte dricka upp allt med en gång.


Ha det/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0