Dagens godisdag: 2011-10-21

Träffade min kompis M i stan efter jobbet. Vi gick till Steinbrenner&Nyberg och åt soppalunch med dessertbuffé. Dagens soppa var Krämig majssoppa. Riktigt god!!!!

Efter lunchen gick vi till Stadsmuseum för att idag började Choklad&Delikatess Festival. Det är alltid roligt att gå runt och smaka olika choklad, lakrits mm.

  Var på Kanolds disk och de hade massor av goda praliner mm. Kunde inte låta bli utan tog en  bild på Jeanna Kanold som har skrivit en bok : "Med kärlek till Choklad"

  en bild till på deras sortiment... man bara dreglar....man kan gå på deras kafé i saluhallen och se på när de tillverkar chokladpraliner....
  hittade lite fransk choklad oxå....

      en utställare hade med sig 3 olika chokladfontäner...


  fastnade naturligtvis på att kolla på olika te och såg att Kusmi har kommit med grön julte. Måste bara köpa den....har blivit lite nyfiken på Löv Organic som är ekologiskt gourmetteer från Frankrike och ingår i samma grupp som Kusmi Tea. Måste nog smaka på deras te oxå.....

  Detta är härlig tårtfat med blommor. Munkeröds floristutbildning visade lite deras alster...

  detta är oxå från de....

Hade med mig hem: rött kakaopulver , choklad dryck spansk stil "A La Taza", tysk choklad: Peters boubon vanille,orange samt nuss-nougat. Chokladen bara smälte i munnen.......Rött kakaopulver har jag köpt tidigare och den är helt underbara att använda i bakning. Allt detta är från Femtorp. Hittade oxå italiensk lakritssylt från Beriksson Inport&Chokladprovningar. De sålde oxå italiensk lakritspulver mm.

Tyckte att det var färre utställare än tidigare år. Inträde är 130:- men man får "smaka mycket för pengarna". Naturligtvis ligger utbudet mest på choklad och lakrits men man kunde smaka på olika oliv-och avocado-oljor mm. Värt att göra ett besök!!!!Festivalen är öppet fredag 21/10 10:00-19:30, Lördag 22/10 10:00-17:00 och Söndag 23/10 10:00-16:00. 

Ha det så mysigt till helgen  !!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0