Bal på slottet 2011-10-20

 Kl 18.30 var det samling i foajen på Börsen. Vi var 15 gartifikanter + respektive/kompis. Först fick vi ett litet glas skumpa och trodde först att jag inte skulle känna ngn men kände 5 st. från tidigare. Roligt!
Sedan fick vi en kort historik av huset berättat av ordförande i Sociala resursnämnden Dario Espiga och fick se stadsfullmäktiges sessionssal. Börsen uppfördes 1844-1849 som handelsbörs och samlingsplats för köpmän, samt som stadens festivitetslokal. Idag används huset för politiska möten och för sammankomster och representation för kommunledning, företag och föreningar i Göteborg. Huset har satt sig lite och ska pålas upp i framtiden. Vackra rum, underbara kristallkronor härliga väggdekorationer mm. Sedan flyttades vi till en vacker sal och fick mat. Restaurang Ebeling stod för maten och den var riktigt god. Meny: Förrätt:Lax Maritime (rökt lax fylld med räkor och pepparrot) Varmrätt:Helstekt oxfilé serverad med kantarellost, rövinssky, grilltomat, honungsstekta svartrötter samt potatiskaka smaksatt med tryffel  Dessert: Dajmparfait med mangogrädde  Kaffe, choklad och avec
Viner: Manifesto Inzola Chardonnay (Italien)
         Chateau Courac, Cotes Du Rhone (Frankrike)
         Samos Vin Doux (Grekland)
 
 Under varven hade Vaudeville lite underhållning. (Beatles mm).
Efter maten var det tal och man fick hämta sin present.
Riktigt trevlig kväll med god mat!!!!

Ha det/ 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0