Dagens bakning: Håkans mjuka pepparkaka 2011-11-29

Lilla J ska byta arbetsplats och ska bjuda ngt till arbetskompisar. Bakade en jättegod mjuk papparkaka som hon kan ta med sig till jobbet imorgon. Har klippt ut receptet från GP troligen 2007 eftersom jag bakat kakan första gången 2007-12-07. Brukar skiriva brevid receptet när jag bakat den och om den var god. Vem detta Håkan är har ingen aning men det fanns flera recept med Håkan som jag klippt ut ut tidningen. Tex Håkans suveräna saffransbullar med konjak i  samt Håkans engelska fruktkaka med rom. Om ngn är intresserad så kan jag skriva recepten på bloggen. 

 Håkans mjuka pepparkaka 

3 ägg
240 g socker
240 g vetemjöl
2 krm bakpulver
1 tsk kanel
1 krm ingefära
1 krm malda nejlikor
60 g rumstempererat smör
1,2 dl vispgrädde 
garnering: florsocker

Sätt ugnen på 160 grader. Vispa ägg och socker fluffigt en bra stund med elvisp ( jag vispade minst 3 minuter med elvisp). Blanda alla torra ingredienser och sikta genom en sil ner i äggvispet. Blanda försiktigt. Smält smöret tillsammans med grädden i en kastrull. Häll i smeten och blanda noga. Häll upp i en stor smord och mjölad form eller två mindre.
Grädda i 160 grader i 35-40 minuter. Jag hade gjutgärnsform och smorde och mjölade den med vetemjöl. Hade kakan i ugnen ca 45 minuter. Tog ut och kakan fick ligga i formen ca 10 minuter innan jag vände den.
Pudra kakan med florsocker.

Régalez-vous!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0