Dagens: rabarber 2011-05-31

Har en underbar arbetskompis som gav mig 2 kg rabarber!!!!
Det blev rabarbersaft och rabarberkaka samt rabarbersylt med banan.
Recepten finns 17Juni 2010 för saften och kakan . Hade två mogna bananer och en slängde jag med i kakan : mosade den och blandade med rabarbern och äggvita. Tar kakan med mig till jobbet imorgon.
Den andra bananen tog jag med i sylten. Den har jag inte smakat än utan får vänta tills imorgon.

  Rabarbersaften  Rabarberkaka

 Rabarbersylt 6 st småburkar.
Rabarbersylt

1 kg rabarber
1 kg syltsocker
1 banan 

Skala rabarbern och skär i småbitar( ca 2cm). Tillsätt socker och blanda väl och låt stå 2 timmar.
Lägg i en kastrull och låt sjuda ca 50 minuter. Skär bananen i småbitar och lägg i sylten. Låt koka 10 minuter till. 
Skölj burkarna med Atamon och fyll dem. Sätt på locken med en gång och vänd de upp och ner ca 30 minuter för att sterilisera den kvarvarande luften. Ställ i kylen och nästa morgon har du läcker sylt till frukost.

Bonne canche!!!! 

Kommentarer
Postat av: Michael

Rabarber och banan låter jättegott. Det ska jag prova. Tack för tipset!

2011-06-01 @ 09:32:56
URL: http://lanternan.kokaihop.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0