Dagens meny: biff, vitlökskroketter, béarnaisesås, sallad samt jordgubbstårta 2011-05-28

Lilla J kom och åt morsdagsmiddag idag eftersom hon ska åka till Korfu imorgon bitti. Vi får låna lilla Molly under tiden. Stora J och Lilla J gillar en köttbit med kroketter. Gjorde en jordgubbstårta till efterrätt. Den blev riktigt lyckad. Alla tyckte om den. Jag hade köpt  en paket rosa kex från franska affären och de passade bra som botten i tårtan.

 Biscuit Roses de Reims

 Molly var naturligtvis med när vi åt tårta.

Jordgubbstårta

Se fler recept från Kurisutina på kokaihop.se.

Gjorde också en Avocado-tomat-lök sallad

 Avocado-tomat-lök sallad 3 pers.

2 avocado
2 tomater
1 st. rödlök
10 st. gröna oliver med citron
sås:
1 msk citronsaft
1 msk honung
1/4 tsk salt
3 msk olja
2 msk hackad färsk basilika

Skiva tomater och skala och skiva löken. Dela avocadon och ta bort kärnan och skala dem. Skiva avocadon. Lägg allt på en fat. Jag la lökskivor mellan tomatskivorna och la avocadon och oliverna på. Blanda såsingredienserna och häll över salladen. 

Fick en T-shirt  samt en brännare (hade önskat mig det)med orden: nästa gång ska vi väl kunna få Créme brûlée. Har aldrig gjort det  så det är väl dax. Väntar nog tills Lilla J är tillbaka. Har redan funderingar om min variant av Créme brûlée. Såg på TV när Peter Harrysson gjorde sin créme brûlée och blev inspirerad. Han sa också att man kan smaksätta den med något. Får se vad jag hittar på.  

En arbetskompis pratade om att hon har så mycket rabarber så hon inte vet vad hon ska göra med allt. Naturligtvis kunde jag inte hålla käften utan slängde ut att jag tar gärna emot rabarber. Hon lovade ge mig så det ska bli rabarbersaft eller rabarbersylt med banan eller rabarberkaka. Får se vad det bli beroende på hur mycket jag får så ...Underbart!! Man har snälla arbetskompisar!!! 

Bonne canche!!! och ha det/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0