Dagens inköp: Kusmi te och söta franska småkakor i La Maison francaise 2011-05-14

En snabbis till stan och till affären : La Maison Francaise. Var på jakt efter speciella franska kakor som jag ska använda till efterrätt imorgon (recept kommer imorgon) och min Kusmi te: grön te med jordgubbar var slut.Franska affären hade båda samt fick höra att de har också mandelmjöl. Ska köpa nog där nästa gång och pröva om franska mandelmjöl är bättre än från Lidl.

Snabbt till Kök etcetera och hälsade på Michael som skulle steka spenatplättar och signera sin bok:"Mat under bar himmel".


 
In i bilen och färden mot Tjörn. Hade haft reparatör som skulle fixa vattenpumpen och det var klart. Härligt!!! Stora J klippte gräset och jag rensade lite i rabatterna, grejade med komposten, mm.Härligt väder och tiden gick snabbt.

 Pioner
 Kunglilja som sprider sig som ogräs
 Gräslök som snart blommar och tog med mig en stor bunt för maten imorgon.
 Rabarber, hallon och blåbär.
 
In i bilen och färden mot Gbg. Några inköp på Hemköp och härliga jordgubbar från grönskahandlarn på torget. Hem laga mat och sedan sitta och ta det lugnt.

Väntar på att Lilla J ska komma och hälsa på och tänkte göra lite smarrigt gott när hon kommer. Man tar ½ l vaniljglass och låter den smälta lite. Blandar den med en burk Kesella (ska pröva smaksatt Kesella hallon idag) och om du vill ta 2 burkar. Blanda och lägg över i portionsformar. Massor med jordgubbar till och mmmmmm........ Tycker att glassen smakar ofta inte så mycket när den är kall så när den får smälta lite kommer smaken fram mycket bättre. 

Ha det/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0