Dagens meny: Räk -och laxtartar, kött black an white, chokladkräm med mango 2011-03-20

Svärmor fyllde 88 år den 18/3. Hon vill gärna äta ute på födelsedagarna ( tre rätters är kanon enl. henne) men hon har fotrfarande armen i paket så tänkte att göra delvis mat hemma och delvis beställa från restaurang.
Gjorde räk -och laxtartar samt chokladkräm med mango ( båda recepten från Ica-kuriren)och beställde black and white (oxkött + fläskkött med två såser) från restaurang. 

 Räk -och laxtartar 4 port.

200 g  kallrökt lax
200 g räkor utan skal
sås:
2 tsk ljus dijonsenap
2 tsk honung
2 tsk olivolja
2 msk hackad dill
riven skal av ½ citron
salt
svartpeppar
4 skivor levainbröd eller lantbröd
olivolja
Herbamare örtsalt

Tärna laxen och hacka räkorna. Blanda senap, honung, olivolja, dill och citronskal och krydda med lite salt och svartpeppar. Blanda såsen med lax/räkor. Låt stå kallt i minst 10 minuter. Skär brödet i fyra bitar, ringla lite olivolja samt lite örtsalt över. Rosta brödet i ugnen liten stund ( 1-2 minuter per sida). Servera tartaren i skålar tillsammans med bröd.

 Chokladkräm med mango 4 port.

2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
4 äggulor
150 g mörk choklad 70 %
250 g fryst tärnad mango 
1 msk honung
2 msk strimlad mynta

Häll grädde, mjölk och äggulorna i en kastrull. Värm till 85 grader under omrörning, använd stektermometer.
bryt chokladen i bitar och rör ner den i gräddmjölken så att den smälter. Häll i formar och ställ kallt att stelna ca 1 timme.
Vänd ihop mango, honung och mynta. Toppa chokladkrämen med mango innan serveringen. 

Till kaffe/te blev det glasstårta.

Tur att jag ska träna imorgon styrketräningspass + simma med väst annars ....

Bonne canche!!!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0