Dagens meny: Lax med getost och ugnsstekta blå Kongo och efterrätt Snabb jordgubbsglass 2011-03-27

Svärmor och dotter på middag som vanligt. Var sugen på fisk och köpte lax. Gjorde lax med getost i ugn och ugnsstekta potatis blå Kongo + vanlig småpotatis. Gjorde till efterrätt snabb jordgubbsglass.
Delade potatisen med skal på mindre bitar och blandade med 2 msk olja + Herbamare örtsalt + Herbes de Provence. Stekte samtidigt med laxen i ugnen. 

      Lax med getost och ugnsstekta småpotatis  6 port.
 
ca 800-1000 g laxfilé
2 msk citronsaft
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar

Garnering:
1 stor röd lök
1 tsk Ramslök
200 g färska champinjoner
1 stor röd paprika
1 stor gul paprika
ca 60 g rucola
2 msk olivolja med citronsmak
Herbamare örtsalt
200 g getost ( hade chévre från Soignon)

Sätt ugnen på 200 grader.
Ta bort benen från laxen och lägg den i en ugnsform skinnsidan ner. Pensla med citronsaft och krydda med salt och peppar.
Skala och hacka löken. Rensa och skiva champinjoner. Skiva paprikor och ta bort kärnorna. Klipp rucola i lite mindre.
Stek löken i olivoljan och strö över Ramslöken. Stek ett par minuter och tillsätt sedan champinjoner, paprikor och låt steka ca 5 minuter till. Krydda med Herbamare och tillsätt rucola. Blanda och bre allt över laxen. 
Stek i 200 grader ca 15-20 minuter. Skiva getosten och lägg på laxen. Stek ca 10 minuter till.
Servera med ugnsstekt potatis eller kokt potatis. 

  Snabb jordgubbsglass  4 port.

500 g frysta jordgubbar
200 g Kesella
riven skal av ½ citron
2 msk socker

Mixa jordgubbar med Kesella, citronskal och socker. Servera genast. Garnera med färska bär. 
Läskande och gott.

Ha börjat göra maten till 6 port. eftersom svärmor och dotter ska ha doggybag med sig.

Bonne canche!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0