Dagens meny: Långpannepaj med skinka och purjo, sallad och till efterrätt fattiga riddare 2011-03-06

Äntligen ordning med maten igen. Idag var både Lilla J och svärmor hos oss och åt middag. Bakade tidigare på dagen Chokladmuffins med konjak som vi tog till kaffet sedan. Såg receptet för muffinsen i Leva&Bo  nr. 9/2011. Skulle gjort hempizza förra helgen men... hade köpt strimlad rökt skinka och riven ost. Tänkte använda de idag och gjorde Långpannepaj med skinka och purjo. Gjorde sallad : 1 kruka krispsallad, 2 st apelsiner, ½ gurka samt 1 st avocado. Hade också lite alfalfa med lök. Till efterrätt blev det Fattiga riddare

    Långpannepaj med skinka och purjo

Botten:
5 dl vetemjöl
150 g margarin
150 g Kesella
fyllning:
360 g strimlad rökt skinka
2 tomater
1 liten purjolök
6 dl riven ost
6 ägg
2,5 dl Milda mat och visp grädde
3,5 dl mjölk
lite Herbamare örtsalt

Nyp ihop mjöl med margarin till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en långpanna. Nagga och låt stå i kylen 30 minuter. 
Sätt ugnen på 200 grader. Strimla purjon och skär tomaterna i skivor. Blanda purjo med skinkan.
Förgrädda pajskalet 10 minuter.
Strö ut osten. Lägg skinka/purjo över samt skivade tomaterna. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk och krydda med Herbamare. Häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen 200 grader ca 35-40 minuter. Servera med sallad.

  Fattiga riddare 2 st/pers.(4 per)

8 skivor av slät vetelängd
3 dl mjölk
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

Vispa ihop mjölk , ägg och vaniljsocker. Doppa vetelängdskivorna i mjölk/ägg och låt dra en stund.
Stek i en stekpanna tills de är mjuka och gyllenbruna. Servera med jordgubbssylt samt liten klick vispgrädde. 

      Chokladmuffins med konjak 10 st stora

4 dl vetemjöl
1 3/4 dl råsocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
2 ägg
3 dl mjölk
1 dl solrosolja
2 msk konjak
100 g mörk choklad

Sätt ugnen på 200 grader. Använd stora dubbla muffinsformar av papper.
Blanda ihop alla torra ingredienser. Vispa ihop ägg, mjölk och olja. Rör ner mjölblandningen och konjaken.
Fördela smeten i formarna. Bryt chokladen i bitar ner i smeten ( ej för små). Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Servera nygräddade med lite riven vit choklad. 
I receptet var det päronkonjak med det hade jag inte utan tog vanlig konjak.

Bonne canche!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0