Dagens saft: Rosenkryddad jordgubbssaft 2011-06-28

Satte igång med att göra jorgubbssaft. Hittade ett recept i Allers 27/11 som lät gott så här är starten till Rosenkryddad jordgubbssaft:

1 liter vatten
1 liter socker
1 vaniljstång
1 liter jordgubbar(500 g)
skal och saft av 1 citron
1 dl rosenvatten
2 krm natriumbensoat

Mät upp vatten och socker i en kastrull. Snitta vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg alltsammans i kastrullen.
Värm upp blandningen under omrörning så att sockret smälter och ge därefter lagen ett uppkok. Dra kastrullen från värmen och låt lagen svalna.
Skölj och rensa jordgubbarna. Lägg dem i till exempel en ren plasthink och mosa dem. Tillsätt skalet av en vältvättad citron och pressa i saften.
Häll den svala sockerlagen över bären och rör om. Täck med ett lock och ställ blandningen i kylskåpet att dra ca 3 dygn. Rör om någon gång.
 Nu får detta vara i kylen ca 3 dygn.

Häll upp massan att självrinna och skumma ev saften. Tillsätt rosenvatten och natriumbensoat och rör om.
Tappa upp saften på kalla, väl rengjorda flaskor och förslut väl. Förvara mörkt och kallt.
Enl. receptet ska detta bli ca 18 dl.
Fortsättningen följer......

Ha det/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0