Dagens lunch: broccoli- kötfärspaj (av rester) 2011-06-16

Hade lite broccoli, köttfärs (från gårdagens tacos med Lilla J), mascarponeost, grädde, 4 st äggulor och gjorde en paj av detta.

      Broccoli- köttfärspaj 4-5 port.

botten:
4 dl vetemjöl
lite salt
150 g margarin
1 äggula
1 msk kaffegrädde

fyllning:
250 g broccoli
80 g köttfärs (färdigstekt från igår)
2 dl vispgrädde
1 dl matgrädde
3 äggulor
1 ägg
120 g mascarponeost
lite torkad gräslök
Herbamare örtsalt

Blanda vetemjöl med salt och nyp i margarin i små tärningar. Tillsätt äggula och kaffegrädde. Arbeta ihop degen och tryck ut den i en pajform på botten och kanterna. Ställ formen kallt och nagga den.
Sätt ugnen på 200 grader.
Förgrädda botten i 200 grader 10 minuter.
Dela broccolin i små buketter och koka i lättsaltad vatten ca 5 minuter.  Slå bort vatten och blanda med köttfärsen.
Blanda ihop äggen, grädden, mascarpone, Herbamare och gräslök. Lägg broccoli/köttfärs på botten på pajen. Häll smeten över och grädda i 200 grader ca 35 minuter.
Blev riktigt god. Jag har lite svårt att slänga mat så jag försöker hitta på något att göra av de. 

Ha det/

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0