Dagens födelsedagsmeny: färskpotatis, lövbiff, béarnaisesås, zuccinisallad och jordgubbs Pavlova 2011-06-26

Stora J fyllde år idag och det blev middag med Lilla J och svärmor. Stora J ville ha lövbiff mm så det blev vad han ville ha.

 färskpotatis, lövbiff, béarnaisesås, zuccinisallad

 Zuccinisallad (varm) 3 port.

Sås:
1 msk olivolja med citronsmak
0,5 tsk limesaft
2 msk riven grevé (man kan ha parmesan också)
2 krm Herbes de Provence
lite örtsalt
lite svartpeppar

1 zuccini
lite olja
salladstoppning ( solrosfrö, pumpafrö, pinjenötter)

Blanda ingredienserna till såsen ihop. Skiva zuccinin med osthyvel på längden. Grilla eller stek zuccinin med lite olja. Häll såsen över och toppa med riven ost samt salladstoppning.

  Jordgubbs Pavlova 4-6 port.

Botten:
4 äggvitor
2,5 dl socker
2 tsk Maizena
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 100 grader,
Smöra en bakplåtspapper ca 24 cm diameter.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker lite i sänder och vispa hela tiden. Tillsätt sedan vinäger, sikta in Maizena samt vaniljsocker.
Skeda marängen på papper. Grädda i mittn av ugnen 1 tim och 30 min. Stäng av ugnen och låt marängen svalna i ugnen med ugnslucka på klänt. (blir frasig utanpå och seg inuti)

½ l vaniljglass
½ l jordgubbar

Dela vaniljglassen i mindre bitar och blanda med skivade jordgubbar på tårtan.

Jordgubbs Pavlova är populär hos oss så, så här såg det ut efter en stund:


Var tidigare på dagen i Blomsterlandet och köpte en buskros :  
  "Mme Boll" ska plantera den utanför köksfönstret på landet.

Köpte också 3 st jordgubbar gjorda av filt (3:-/st). Hemma klistrade jag på en bit magnet och satte på kylskåpsdörren.


Dessa har jag på dörren på mit kylskåp:
  Lilla My      detta är från GP och tycker att den är bra
  hittade detta som kort i stan och så här vig vill jag vara......gammla kärringar kan de med...

P.S Stora J fick en ny klocka med safirglas av märket Candino. Riktigt snygg.
  Candino klocka som Stora J fick.

Ha det/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0