Dagens efterrätt: Créme brûlée á la Peter Harrysson 2011-06-12

Dagens meny var: färskpotatis, kokt fisk med äggsås samt créme brûlée med Lilla J och svärmor. Jag hade sett på Tv: Klockan åtta hos stjärnorna och tyckte att Peters créme brûlée såg bra ut. Jag fick ju en liten gasolbrännare som present så det passade bra att göra efterrätten.

 Lilla J tog bilden

Créme brûlée 4 port.
6 st äggulor
1 dl socker
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
tog lite farinsocker(eller rårörströsocker) på ytan

Sätt ugnen på 150 grader. Rör samman gulor och socker. Koka upp grädde och mjölk. Häll den varma gräddmjölken över äggblandningen under vispning, fördela smeten i 4 ugnssäkra portionsformar.
Ställ formarna i en liten långpanna och häll kokande vatten runt dessa till halva formarnas höjd, ställ in i ugnen och det tar ca 50-60 minuter tills de är klara. Låt svalna. Fördela sockret över ytorna och bränn av med en liten gasolbrännare ( eller griljera dem med luckan öppen tills sockret har smält i ca 3 minuter i ugnen).
Nästa gång ska jag nog smaksätta créme brûlée med något. 

Régalez-vous!!!!    
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0