Dagens efterrätt: Clafoutis 2011-06-30

I boken : Modern fransk husmanskost av Yvan Cadiou finns många bra recept. Gjorde idag Clafoutis ( en fransk dessert som påminner om ugnspannkaka med körsbär). Gjorde den med bigarråer. Ska ha den imorgon och bjuda vispad lätt sötad grädde till.

     Clafoutis 6-8 port.

500 urkärnade körsbär eller bigarråer
5 ägg
3 msk råsocker
1 vaniljstång
2 dl vetemjöl
2 dl grekisk yoghurt
1 krm salt
3 msk socker

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsäker form.
Separera äggen:  vitor i en skål och gulor i en annan. Vispa äggulorna och råsocker så att det blir skummigt.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna och tillsätt dem.
Blanda i mjölet och sedan yoghurten.
Vispa äggvitorna till skum med saltet och sockret. Vänd ner äggviteskummet i äggsmeten och häll det sedan i formen. Vänd körsbären/bigarråer i lite vetemjöl och lägg i dem. Grädda i 225 grader ca 25-30 minuter i nedre delen av ugnen. Om ytan börja bli bränd kan du täcka med aluminiumfolie.

Visste inte hur stort detta blir så tog vanlig rund kakform (26 cm )och det blev för hög så nästa gång gör jag detta i en annan ugnsform ( 30x40 cm, kakan blir inte så hög då).

Régalez-vous!!!!!

Kommentarer
Postat av: sofie mumsfillibaba

Åt en sådan på bloggpicnicen i måndags. Supergod!! Måste testa göra något sådant någon gång!!

2011-06-30 @ 20:47:20
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0