Dagens bakning : Key Lime Pie 2011-06-25

Hade äggulor över och bakade en Key Lime Pie. Hade boken : Amerikas bästa pajer och receptet är från den.

  Key Lime Pie före garnering

  från sidan

  spritsade lite grädde och lite limeskal över.

Key Lime Pie 8-10 bitar

Paj skal:
300 g digestive kex
100 g smält margarin
Fyllning:
5 äggulor
1 burk kondenserad sötad mjölk (eller man kan ta 2 dl Kesella+ drygt 2 dl socker)
drygt 1 dl pressad lime (3 st)
1 msk riven limeskal
Garnering:
2,5 dl vispgrädde
2 msk siktat florsocker
tunt strimlad limeskal
 
Sätt ugnen på 150 grader.
Krossa kexen  i matberedare eller i plastpåse med kavel. Blanda med maragrin till en smulig deg.
Pressa med baksidan av en sked ut degen över pajformens botten och sidor. Grädda i 150 grader 10 minuter.
Låt svalna. Höj ugnstemperaturen till 175 grader.
Vispa äggulorna med elvisp i en skål tills de börjar tjockna. Sätt till mjölk och fortsätt vispa tills smeten har tjocknat. Rör i limesaft och -skal och häll krämen i pajskalet. Grädda i 175 grader 20 minuter och låt svalna. Lägg pajen i kylen minst 3 timmar.
Ta fram pajen och vispa grädden fast med florsocker. garnera med grädde och limeskal.
Den blev riktigt god blandning av den söta mjölken och den syrliga limen.

P.S Det började en låt i huvudet:

So bye-bye, Miss American Pie.
Drove my Chevy to the levee,
But the levee was dry.
And them good old boys were drinkin' whiskey and rye
Singing, "This will be the day that I die.
This will be the day that I die"....

Ymmy!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0