Dagens bakning: banankaka och lakritsmacarons 2011-06-07

Hade äggvitor över och gjorde en sats (40 st.) lakritsmacarons igen. Lilla J tycker om de samt till allas förundran Stora J också. Han gillar inte lakrits annars men gillar lakritsmacarons som jag gör. Det är konstigt men det är väl samma sak som någon gillar tomater men gillar inte ketchup och viseversa. Hade ett par bananer som snart skulle behövts slängas så det blev banankaka av de.

  Lakritsmacarons 40 st.

  Banankaka (den sprack på ytan så enl. Husmoderns Köksalmanack från 1961 : antingen för hög värme? eller bakpulvret var dåligt blandat med mjölet?)

150 g margarin
125 g socker
3 st. ägg
65 g turkisk yoghurt
2 st. mosade bananer
175 g vetemjöl
1,25 tsk bakpulver
75 g mandelmjöl

Sätt ugnen på 175-180 grader.
Vispa margarin och socker vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa väl mellan. Tillsätt yoghurt och mosade bananer. Blanda ihop mjöl, bakpulver och mandelmjöl och tillsätt de. Blanda ingredienserna väl och häll i en smord och bröad avlång form. Grädda i 175-180 grader ca 45-50 minuter. Pröva med en sticka att kakan är klar.
Kakan är jättegod.
Den kan få bli lite torr först och sedan rostas/stekas och liten klick grädde och jordgubbar på mums....

Régales-vous!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0