Dagens efterrätt: Tiramisu med Baileys 2011-07-23

Gjorde igår Tiramisu med Baileys till efterrätt idag. Den blir god om den får ligga i kylen över natten.

  Tiramisu med Baileys 4-5 port.

2 dl starkt kaffe
1,25 dl Baileys
drygt 200 g savoyardikex
1 ägg
0,5 dl socker
250 g mascarponeost
ca 1 tsk kakao

Blanda kaffet med ca 0,6 dl Baileys. Lägg ett lager kex på botten på en avlång sockerkaksform. Skeda kaffe/Baileys på kexen(tog 4 tsk /kex).
Separera äggvita från äggula och vispa äggulan med socker vit och pösigt. Tillsätt ca 0,6 dl Baileys och mascarponeost och rör ihop.
Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner den försiktigt.
Bred hälften av smeten på kexen och lägg på ett lager kex igen. Skeda kaffe/Baileys på kexen och sist resten av smeten.
Täck formen med plastfilm och låt stå i kylen över natten. Pudra med kakao genom en tesil strax före servering. 

 Lagom smak av Baileys och kexen lagom drängta av kaffe/Baileys. Blev riktigt nöjd!

Régalez-vous!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0