Dagens bakning: Sockerkaka med Baileys 2011-07-23

Hade lite Baileys kvar och tänkte pröva ha den i sockerkakan. Gick bra och kakan blev riktigt god.

  Sockerkaka med Baileys 

3 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl Baileys
50 g smält margarin
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
lite florsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt Baileys och smält margarin. Blanda vetemjöl med bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten. Häll i en smörjd och bröad sockerkaksform. Grädda i 175 grader i nedersta falsen ca 40-50 minuter. Pröva med en sticka så att kakan är klar. Låt kakan vila i formen några minuter innan den stjälps upp. Låt svalna. Pudra lite florsocker över kaka före servering. 

  gott med en kopp te/kaffe.

Régalez-vous!!! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0