Dagens andra bakning: Jordgubbsjitterbuggar 2011-06-19

Köpte Allas 29/11 för bilagans skull. De hade liten bilaga med Sommarbaka med bär. Där såg jag receptet : Jordgubbsjitterbuggar.

  före att ha varit i ugnen    efter att varit i ugnen

Jordgubbsjitterbugger ca 40 st.

Mördeg:
200 g smör/margarin
5 dl vetemjöl
1 dl socker
1 stor äggula eller 1 litet ägg

ca 2,5 dl jordgubbsmarmelad utan bitar

Maräng: 
2 äggvitor
1,5 dl socker

Blanda snabbt samman degen i en matberedare eller för hand, bara tills det precis blir blandat. Dela degen i två bitar, forma rullar och kavla ut på mjölat bakplåtspapper till rektangulära (knappt) ½ cm tjocka plattaor. Bred på ett så tunt lager jordbubbsmarmelad som möjligt.
Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning till en blankt skum. Fördela genast marängen på plattorna och rulla ihop försiktigt. Lägg rullarna på en bakpappersklädd skärbräda/bricka en stund i frysen så blir de lättare att skära.
Skär i skivor och lägg på bakpappersklädda plåtar. Grädda i 175 grader ca 12-15 minuter. Låt svalna. Förvara i frysen och ta upp efter hand.

Jag fick rätt så breda rullar hade behövt trycka ihop mera tycker jag. Utseende är väl ok men smaken är kanoon. Mördeg, jordgubbssmak samt maräng helt underbar kombination!!!

Régalez-vous!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0