Dagens meny: kokt potatis, köttfärslimpa med ägg samt apelsin -löksallad 2011-01-08

Tänkte göra riktig retrorätt: köttfärslimpa fylld med ägg. Den var i modet på 60-talet.

    Köttfärslimpa fylld med ägg 5 port

1 dl ströbröd
2 dl vatten eller matgrädde
1 st lök
lite margarin för stekning
500 g bland- eller nötfärs
1 tsk salt
0,5 tsk malen kryddpeppar
1 st ägg
Fyllning: 4 st hårdkokta ägg

Sätt ugnen på 175 grader.
Koka äggen till fyllning.
Blanda ströbröd med vatten/grädde och låt svälla ca 10 minuter.
Skala, hacka och bryn löken med lite margarin i en stekpanna.
Rör alla ingredienser i ströbrödet. Olja ett ark bakplåtspapper och forma smeten till en rektangulär ca 30 cm lång platta. Skala äggen och placera på längden mitt på köttfärssmeten. Lyft kanterna över äggen och forma med våta händer till en avlång limpa. Lyft pappret med limpan och ställ i en avlång bröform. Strö lite ströbröd över.
Grädda i 175 grader ca en timme.
Servera med kokt potatis och ljus sås och sallad.

 Apelsin -löksallad 4-5 port

2 st stora apelsiner
1 st lök
dressing:
6 msk solrosolja
2 msk olivolja smaksatt med chili och vitlök
2 msk honung
2 msk vitvinsäger
1 krm salt
liten nypa svartpeppar
 
Skala och skiva apelsiner. Skala och hacka löken. Lägg apelsinskivorna på en fat och strö över löken.
Blanda alla ingredienser till dressing och skeda över salladen. (tog inte allt utan det blev lite dressing över).
Jätte enkel men ack så god sallad!!!

Bonne canche!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0