Dagens meny: Baconlindad fläskfilé med persiljeslungade morötter 2011-01-09

Prövade ännu ett recept från Residensets kokbok och det blev: Baconlindad fläskfilé med persiljeslungade morötter, kokt potatis, bearnaisésås samt till efterrätt: Apelsinsoppa med glass. Efterrätt med massor av goda vitaminer. Apelsinsoppa är mitt egen recept.

 Baconlindad fläskfilé med persiljeslungade morötter 4 port

ca 600 g fläskfilé
1 paket skivad bacon
2 msk finhackad gul lök
2 msk ströbröd
3 msk hackade hasselnötter
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
margarin till stekning
Morötter:
ca 300 g späda morötter
1 msk hackad persilja
2 msk margarin och lite salt

Putsa fläskfilén och skär den i ca 3-4 cm tjocka bitar.
Kör hasselnötter, ströbröd, hackad lök och kryddorna i mixer.
Linda en halv skiva bacon runt varje fläskfilébit och doppa skärytan på filén i ströbrödsblandningen.
Stek gyllenbruna ca 5 minuter /sida.
Tvätta och skala morötterna och koka dem i lätt saltat vatten ca 5 minuter. Låt dem rinna av.
Smält maragrinet försiktigt så att det inte bryns och vänd ner persilja och morötter. Smaka av med salt.
Servera fläskfilén med kokt potatis, morötter och någon god sås.
Jag gjorde bearnaisésås till.

  Apelsinsoppa 5-6 port.

1 liter apelsinjuice
0,75 dl sötningsmedel(eller socker)
2 msk potatismjöl
2 st apelsiner

Blanda juice med sötningsmedel(socker) och potatismjöl i en kastrull. Värm upp och vispa hela tiden tills soppan tjocknar och börjar bubbla. Den bränns väldigt lätt. Ta kastrullen från plattan.
Skala och dela apelsiner och lägg i en serveringsskål. Häll soppan över och låt svalna.
Servera med (sockerfri) glass eller vispgrädde.
Jag har gjort tidigare soppan med 2 apelsiner + 1 st päron + 1 st äpple + 2 bananer + 2 kiwi och den blev jättegod. När soppan är ljummen är det gott med liten klick glass i som smälter lite.

Bonne canche!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0