Dagens meny: Allt i ett-kycklin på plåt samt Ugnsstekta äpplen 2011-01-23

Fick tidningen Buffè och tyckte att Allt i ett-kyckling på plåt såg väldigt gott ut så tänkte pröva det. Ugnsstekta äpplen är ju aldrig fel så det blev som efterrätt.

  Allt i ett-kyckling 6 port.

6 st kycklingklubbor( om frysta tina de först)
ca 900 g potatis
½ vitlök
2 röda lökar
1 stor zucchini
1 stor paprika
ca 1 dl svarta oliver
1 msk torkad oregano
1 msk örtsalt
1 msk Herbes de Provence
2 msk olja
150 g fetaost
färsk oregano till garnering

Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatisen i skivor. Dela vitlöken i klyftor men behåll skalet på. Skala och skär löken i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikan i klyftor. Skala och skiva zucchinin. Blanda potatis, grönsakerna och oliver i en skål. Häll över olja och örtsalt samt Herbes de Provence. Blanda väl. Häll detta i en långpanna.
Stek kycklingklubborna så att de får lite färg och lägg ovanpå potatis/grönsaker. Krydda kycklingen med oregano.
Ställ plåten i mitten av ugnen i 225 grader ca 35-40 minuter. Kontrollera att klar köttsaft sipprar ut när du skär i tjockaste delen av kycklingklubban. Smula över fetaost och garnera med oreganoblad.

  Ugnsstekat äpplen 4 port.

4 äpplen
40 g margarin
1 msk lönnsirap
lite kanel
0,25 dl vatten/portionsform
Sås:
1 burk vaniljvisp
0,5 dl Non Stop

Sätt ugnen på 200 grader.
Tvätta äpplen och tag ur kärnhuset med äpplepipa. Sätt äpplen i var sin smord portionsform. Dela margarinet i hålen i varje äpple. Droppa lönnsirapen över och strö på lite kanel. Tillsätt vatten i formarna.
Stek i 200 grader i nedersta falsen ca 30-40 minuter (tills äpplen är mjuka). Ös äpplen med vätskan.
Krossa Non Stop i plastpåse mellan handuk. Vispa vaniljvisp och blanda i Non Stop.
Servera äpplen med vaniljvisp. 

Bonne canche!!!!!! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0