Dagens bakning: Ingers banankaka 2011-01-07

Hade ett par bananer som höll bli övermogna så tänkte göra en banankaka. Hittade bra recept av Inger Lund. Har gjort den någon gång tidigare och kan garantera att den är god.

    Ingers banankaka 32 bitar

100 g smält margarin
2 bananer väl mogna
100 g mörk cholkad
4 ägg
220 g strösocker
150 g vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Garnering: kakao
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Klä en form ca 23 x 30 cm med bakplåtsapper.
Smält margarinet och låt svalna.
Mosa bananerna med gaffel. Hacka chokladen.
Vispa ägg och socker tills det är vit och pösigt ( minst ca 3-4 minuter med elvisp)
Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Häll blandningen växelvis med margarinet i äggsmeten. 
Blanda även i banan och choklad. Häll smeten i formen och jämna ut den.
Grädda kakan i 200 grader längst ner i ugnen ca 25-30 minuter. Sikta över kakao när kakan kallnat. Om du ska frysa kakan sikta kakaon på efter upptining.
Mums alibaba...

Tog en kopp grön te samt bit banankaka samt wienerstänger.


Bonne canche!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0