Dagens bakning: Apelsin- och mandelmuffins samt Hallongrottor 2011-01-27

Lilla J åkte till London och tänkte överraska henne med Hallongrottor (en av hennes älsklingskakor) samt hade köpt boken: Muffins av Susannah Blake och i den fanns recept : Apelsin- och mandelmuffins.

 Hallongrotta och Apelsin- och mandelmuffins

 Hallongrottor 20 st.

225 g margarin
1,5 dl socker
4,5 dl vetemjöl
1 dl Marsanpulver (för kokning)
1,5 tsk bakpulver
hallonsylt

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör margarin och socker pösigt. Blanda vetemjöl, Marsanpulver och bakpulver och tillsätt det. 
Ta upp degen på mjölat bakbord, rulla till två längder. Dela varje längd till 10 delar. Rulla till bollar och lägg i folieformar. Gör en grop i varje och lägg i en klick sylt. Grädda i 175 grader ca 20 minuter mitt i ugnen.

 Apelsin- och mandelmuffins 12 st.

2 ägg
90 g strösocker
rivet skal av en apelsin
80 g mald mandel
3 msk potatismjöl
ca 1 dl mandelspån
florsocker till garnering

Sätt ugnen på 170 garder. Ställ muffinsformar i plåtens fördjupningar.
Vispa ägg och socker i en skål ca 5 minuter med elvisp tills det är en tjock, ljus smet. Tillsätt apelsinskal, mald mandel och potatismjöl och rör om.
Skeda över smeten i pappersformar och strö mandelspån över. Grädda i 170 garder ca 20-22 minuter tills muffinsen rest sig och är gyllenbruna. Kontrollera att de är färdiga med en sticka.
Låt svalna och dofta över florsocker.
Dessa är gluten- och mjölkfria.  

Bonne canche!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0