Dagens meny: Potatismos, korvsås, sallad med fetaost och hallonmousse 2011-02-13

Dagens meny blev enkel: Potatismos, korvsås och sallad. Efterrätt blev: Hallonmousse.
Jag bet konstigt i måndags när jag åt musli. Fick lite ont i en tand men det blev lite svullen på ena kinden och i torsdagskväll hade jag ordentligt ond. Fick ingen tid till min tandläkare så var tvungen att gå till akuttandvården. Tanden var kass och de tog bort den. Har fortvarande ont och kinden är svullen än. Orkade inte tänka något avancerat utan det blev enkelt men ändå gott.

 Korvsås 6 port.

10 st varmkorvar
3 st chorizo
1 röd lök
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
3-3,5 dl matlagningsgrädde
2 tsk tomatpuré
ca ½ dl hackad gräslök

Skiva korvar och skala och hacka löken.
Lägg margarinet i en kastrull och fräs löken en stund. Tillsätt korvarna och låt fräsa en stund.
Strö över vetemjölet och blanda. Häll i vatten och låt koka upp. Tillsätt grädde, tomatpuré och gräslöken. Rör om och låt koka upp.
Servera med potatismos och sallad.

 Sallad med fetaost 6 port.

1 påse medelhavsblandning sallad
½ gurka
15 st. små körsbärstomater
150 g fetaost  

sås:
2 tsk Dijonsenap
2 krm Herbes de Provence
½ tsk Herbamare örtsalt
2 tsk farinsocker
1 msk äpplecidervinäger
2 msk vatten
3 msk olja

Blanda samman ingredienserna till såsen. Skaka den väl. Häll ½ av den strax före servering över grönsakerna. Jag tar ca ½ av såsen eftersom jag vill inte dränka salladen med sås.

 Hallonmousse 4-6 port.

400 g frysta hallon
½ dl socker
1 äggvita
2 dl vispgrädde
2 msk cocos

garnering: chokladströssel
                cocos

Häll hallonen i en kastrull med socker. Värm upp tills hallonen och sockret har smält. Låt koka upp, täck med lock och låt små koka på svag värme ca 2-3 minuter. Låt svalna helt.
Vispa upp äggvitan till hårt skum.
Vispa grädden och rör i cocos.
Blanda vitan med grädde och kall hallonblandning och rör till en smet.
Dela i glas eller efterrättsskålar. Dekorera med chokladströssel och cocos. Låt stå i kylskåpet före servering. 

Bonne canche!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0