Dagens funderingar 2011-02-28

Ledig idag hurraaaa... Behöver rensa mitt arbetsrum och tog lite semester .

Det blir ingen ordning med maten när Lilla J och svärmor inte äter hos oss på helgen. Lördags blev det tur till Ullared och maten inmundigades i deras nya restaurang: Stora J åt kött och Lilla J och jag tog kycklingspett. Båda var riktigt goda. Blev glad överraskad av att maten var så god. Söndags var det tur till sjukhuset och sedan köptpizza. Hade tänkt göra hempizza men eftersom det blev bara jag och Stora J så... han gillar pizzan från lokala pizzerian mer än min hemmapizza så .....Har nu skinka, riven ost mm och funderar göra stor paj av det hela. Får se vad det blir.

Läste i Två dagar : Listan recept som kan förbättra medborgarnas hälsa i den offentliga miljön: 1 Utomhusgym i stans parker (vanligt i Kina, Spanien och Angered). Crossmaskiner, sit up trainers, headstand racks mm. Kanoooon bra idéeeeee.!!!! Det stöder vi. Tänk detta i Slottsskogen, Trädgårdsföreningen, Botaniska... 
Längtar till maj så man kan åtminståne träna Tai Ji Quan ute i Trädgårdsföreningen och Botaniska.

Var på biblioteket och såg på nyaböckerhyllan: Baka med barn av Camilla Pérez & Lisa Flodin. Lånade den och var tvungen att pröva Banankaka. Blev jättegod.

    Banankaka

2 ägg
2 dl mörkt muscovadosocker (hade inte muscovado utan tog rörsocker) 
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
100 g mörk choklad
2 bananer, väl mogna
½ dl mjölk
½ dl solrosolja/rapsolja
½ dl kokos till formen
florsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker till en pösigt smet.
Blanda vetemjöl med bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och kanel och sikta ner i äggsmeten. Blanda försigtigt ihop. Riv chokladen och häll i smeten. Rör om. Mosa bananerna med en gaffel och lägg i smeten. Blanda försiktigt.
Häll i mjölken och oljan och rör ihop. Smörj och bröa en form med löstagbara kanter med kokos. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader ca 40 minuter. Pröva med en sticka att kakan är färdig.
Låt svalna och pudra med florsocker före servering. En liten klick glass eller grädde är gott till. 

Bonne canche!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0