Dagens : plommonmarmelad 2011-12-15

Håller på att förbereda inför julen så har lagt fikon i vatten/rödvin över natten och ska göra fikonmarmelad imorgon. Allt tog slut när jag vräkte i mig knäckebröd, Stilton och frukt samt fikonmarmelad. Kombination är ju bara........ Här i Sverige kan man inte få tag i plommonmarmelad så det är bara köpa torkade plommon och göra egen marmelad. Hemmagjord fikonmarmeladen är jätte god. Receptet kommer imorgon. 

  

Plommonmarmelad

225 g torkade plommon
2,5 dl vatten
2 st. kanelstänger
1 dl syltsocker
2 msk konjak

Häll vatten i en kastrull samt lägg i plommonen och kanelstänger. Låt koka upp. Rör i syltsockret och låt småkoka ca 10 minuter. Ta bort kanelstänger och blanda i konjaken. Mixa allt och häll i rengjoda burkar. Förvara i kylskåpet.
Jag använder marmeladen i Julstjärnor ( titta 2010-12-12 ) samt det är gott med kött. 

Ha det/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0