Dagens meny: Renskav med rosépeppar, potatismos, råriven morot+apelsin, amerikanska plättar 2011-12-04

Dagens meny blev renskav med rosépappar och potatismos. Gjorde några amerikanska plättar á la Leila till efterrätt.

 

Renskav med rosépeppar 6 port.

1 paket bacon
1 paket renskav (480 g)
ca 4 dl vatten
1 stor hackad rödlök
1 msk margarin
1 msk rosépeppar
200 g Philadelphia färskost
1 litan burk (200 g) små morötter

Klipp bacon i mindra bitar. Lägg dem i en stekpanna och stek dem. Ta bacon och lägg i en kastrull. Stek renskaven i bacon fettet och lägg i kastrullen. Häll ca 4 dl vatten på stekpannan och skölj den och häll vattnet i kastrullen. Ta 1 msk margarin i stekpannan och stek hackad lök en stund och häll i kastrullen. Ta 1 msk rosépappar i handen och knid händerna ihop så att papparn går i bitar. Häll i kastrullen. Låt småkoka 10 minuter. Tillsätt Philadelphia och rör så att osten smälter.
Servera med potatismos och sallad. Gjorde rivna morötter med apelsin.



Amerikanska plättar á la Leila blev 24 småplättar

3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk socker
0,5 tsk salt
2 msk margarin
2,5 dl mjölk ( helst fetthalt3%)
1 ägg

Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Smält margarin i en kastrull och häll i mjölken och ägget vispa lite. Blanda ner vätskan i de torra ingredienser och rör till en jämn smet. Grädda plättarna i en plättlagg. Servera med sylt/bär ev lönnsirap, grädde/vaniljglass mm.
Om du steker de i en stekpanna blir det ca 8 st ej för stora pannkakor. 

Lilla J var hemma och bakade några pepparkakor.

   

Har mycket deg kvar så det får bli veckans projekt att baka ut de.

Régalez-vous!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0