Dagens bakning: Årets första Lussekatter 2011-12-13

Lilla J vill ha saffran i sina lussekatter, Stora J vill inte ha saffran i sina lussekatter så det får bli både och.

 Lussekatter med saffran

  Lussekatter utan saffran

Lussekatter 22 st.

25 g jäst
0,75 g maragrin
2,5 dl mjölk
125 g Kesella
(1 pkt saffran (0,5 g))
0,75 dl socker
1 tsk kardemumma
nypa salt
ca 9 dl vetemjöl
russin

Smula sönder jästen direkt i degbunken. Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig. Tillsätt Kesella, (saffran krossa i en mortel med en sockerbit ), socker, kardemumma,salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt med bakduk, ca 40 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda den smidig. Baka ut och lägg på bakpappersklädd plåt. Lägg på några russin. Låt jäsa övertäckt, ca 40 minuter. Pensla med uppvispad ägg. Grädda i 225 grader beroende på storlek ca 5-10 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.  

Régalez-vous!!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0