Dagens 2011-12-11

Har varit några gånger i Saluhallen och köpt hos Larsson potatisgratäng samt grillad bog,sidfläsk, eller kyckling mm. Riktigt gott!!!!!!( man får potatissallad/potatisgratäng + kött/kyckling, sallad, dricka för 55:-)

Köpte  en liten bit ca 400 g rimmad sidfläsk och gjorde en riktigt god marinad och stekte sedan den i ugnen.
Köpte i Haga flytande röksmak en flaska och tänkte pröva den med köttet.    

  rimmad sidfläsk 400 g (Räcker till 2 port.)

marinad:
1 dl vatten
2 tsk liquid smoke ( flytande röksmak)
0,5 dl olja
saften av 1 st. citron
0,25 dl äppelcidervinäger
1 msk Ramslök
1 msk rosmarin
1 msk timjan
1 msk salt
1 msk sambal oelek
1 tsk svartpeppar

Blanda allt ihop. Snitta skinnet i rutmönster. Lägg fläskbiten i en plastpåse och häll i marinaden. Ställ i kylen över natten. Vänd då och då. Nästa dag ta fram köttet och ställ ugnen på 175 grader. Skölj köttet och ställ den i en ugnsfat. Stek i ugnen tills köttets innetemperatur är 85 grader.

Blev riktigt gott och saftig med svag röksmak. Hade kanske kunnat ta lite mer men nästa gång....Marinaden räcker till större bit oxå.

Régalez-vous!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0