Dagens tidningsrubrik: Generation duktig tävlar i allt GP 2011-08-02I gårdagens GP skrev Mattias Hagberg om sjuttiotalister. Tyckte att det var riktigt bra skrivet samt att det var  sannt det som han skrev.
 
Mattias skriver:" Forskare som studerar olika generationer brukar säga att sjutttiotalister vill allt, och är "generation duktig". Det gäller att maximera sig på alla fronter: bra bostad, fint jobb, snygg kropp, många vänner, duktiga barn-allt gamla klassiska borgerliga statusmarkörer- men också miljömedvetenhet, socialt ansvar och solidaritet. Kanske finns det en generationsförklaring till varför ovanligt många i trettio-till fyrtioårsåldern bokstavligt talat håller på att spring in i väggen?"
 
Jag tror att delvis är det en generationsfråga men också alla trettio-fyrtioåringar i olika generationer har haft sina maxdag. Man är oftast uppe i kariären, har bildat familj och fått någon eller några ungar. Man vill ha sin villa-Volvo-hund. Vi som har gått genom det har kunnat titta bakåt och börjat kunna ta det lite lugnare. Man har fått helt annan tidsuppfattning och börjar rycka på axlar och "jag tar det sen". Man är fortvarande aktiv men lite på olika sätt.
 
Mattias skriver:" Jag tänker att det handlar om tid, och om att många av oss sjuttiotalister behöver hjälp att prioritera. Vi har vuxit upp och blivit statusmissbrukare. Vi rusar från det ena till det andra- hela tiden smärtsamt medvetna om att vi hinner inte med de mål vi själva satt upp.Jag tror att vi behöver "missbruksvård", ett samhälle som sätter stopp. Det är dags att börja prata om livspussel och vardagsstress på nya sätt. Inte bara som ett problem som kommer utifrån utan i lika hög grad ett problem som kommer inifrån."

Hans slutklämma: .....Man vill ju trots allt inte vara sämre än någon annan.

Ha det/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0