Dagens meny: Zucchinigratäng med ägg och svartvinbär -vit choklad kräm 2011-08-21

Zucchinin är ju så goda nu så gjorde en Zucchinigratäng med ägg samt till efterrätt: Svartvinbär -vit choklad kräm.

Zucchinigratäng 5-6 port

  innan ugnen   efter ugnen  på tallrik

ca 1 kg zucchini
2 röda lökar
1 tsk Ramslök
ca 500 g blandfärs
1 msk margarin
1 msk oregano
2 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1,5 msk vetemjöl
500 g finkrossade tomater med basilika
3 msk tomatpuré
0,5 dl vatten
ca 2 dl riven ost
5 ägg

Skölj zucchinin och skär den  i ca 1,5 cm kuber. Skala och hacka löken. Bryn köttfärsen med margarin i en stor kastrull. Tillsätt hackade löken och Ramslöken. Krydda med oregano, salt, och peppar. Strö över vetemjölet. Blanda väl. Tillsätt zucchinibitar, krossade tomat och puré. Skölj tomatburken med 0,5 dl vatten och häll i kastrullen. Blanda väl och låt småputtra ca 10 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Häll gratängen i en stor ugnsfat. Strö över riven ost och "gräv i gratängen 5 småhål " och knäck ett ägg i varje hål. Grädda i nedersta falsen i 250 grader ca 8 minuter, tills äggen börjar stelna och osten få lite färg. Servera med ugnsvarmt bröd och grönsallad.

     Svartvinbär -vit choklad kräm 5 port.

Saftkräm:
1 dl outspädd konsentrerad svartvinbärssaft
4 dl vatten
2,5 msk potatismjöl
Mjölkkräm:
5 dl mjölk
2,5 msk potatismjöl
75 g vit choklad
Garnering:
riven vit choklad

Saftkräm: Häll alla ingredienser i en kastrull. Vispa väl och fortsätt vispa under uppvärmningen. När kremen börjar tjockna och bubbla ta kastrullen från värmen. Häll i en skål och låt svalna i kall vattenbad.
Mjölkkräm: Hacka chokladen i mindre bitar. Häll mjölk och potatismjölet i en kastrull. Vispa väl och fortsätt vispa under uppvärmningen. När krämen börjar tjockna och bubbla ta kastrullen från värmen. Häl i chokladbitar och rör så att chokladen smälts. Låt svalna i en kall vattenbad.
Häll ett lager mjölkkräm på botten i glasen (ca 0,5 dl). Häll på ett lager av svartvinbärskräm och mjölkkräm och sist svartvinbärskräm. Garnera med riven vit choklad. Låt stå i kylen tills serveringen.

Régales-vous!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0