Dagens meny: Grönsaker á la Grekland, fläskfilé och efterrätt Cobbler med persika och hallon 2011-08-07

Stora J och svärmor kom hem från landet och jag gjorde : grönsaker á la grekland, fläskfilé i ugn samt till eferrätt cobbler med persika och hallon som jag gjorde färdigt igår.

  Grönsaker á la Grekland 4 port.

500 g potatis
1 röd lök
4 msk olja från Apetina( i olja och med Herbes de Provence)
lite färsk rosmarin ( 1 tsk torkad)
1 squash
1 stor gul paprika
250 g småtomater
1 burk Apetina i olja och med Herbes de Provence (300 g)
15 st. svarta kärnfria oliver
lite Herbamare örtsalt 

Sätt ugnen på 225 grader.
Tvätta (ev skala) potatisen och klyfta dem. Skala och skiva löken. Lägg 4 msk olja från osten i en ugnsfat. Vänd ner potatisen och löken och blanda ordentligt. Lägg i ugnen och stek ca 20 minuter. Vänd några gånger under tiden. Skala och skiva squash. Dela tomaterna. Dela och tärna paprikan. Vänd ner allt med potatisen och strö över Herbamare och lite rosmarin. Lägg tillbaka i ugnen och fortsätta steka ca 15 minuter till tills potatisen är mjuka. Strö över osttärningar som fått rinna av samt oliverna. Gott med köttbit till.
Jag gjorde samtidigt i ugnen fläskfilé som jag brynte lite först i en stekpanna, kryddade med salt, allkrydda och farinsocker. Stekte ca 30 minuter (inne temp ca 70 grader) och lät vila i folie ca 5-10 min innan jag skärde upp den.  

Régalez-vous!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0