Dagens lunch: Rödbetsgryta 2011-08-11

Hade ju plockat rödbetor på Bärby självplock. Gjorde en härlig rödbetsgryta av dem.

  Rödbetsgryta 4 port.

200-300 g nötfärs ( eller svamp)
6 st rödbetor
3 st morötter
1 stor röd lök
2 dl vatten
½ grönsaksbuljongtärning
1,5 tsk Herbamare örtsalt
1 tsk basilika

Skala rödbetor, morötter och lök. Riv dem. Bryn köttfärsen i sin egen fett ( om du tar svamp ta då lite margarin när du steker dem). Lägg rivna grönsaker, nötfärsen (svampen) och vatten i en stor kastrull. Smaksätt med ½ buljongtärning och Herbamare. Låt småkoka ca 15 minuter. Strö över basilika och låt småkoka 5 minuter till. Man kan smaksätta med lite Smetana vid servering. Servera med kokt potatis och fräs sallad till.  

Régalez- vous!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0