Dagens bakning: Lavendelkaka och Amerikanska chokladbiskvier 2011-08-25

Hittade på loppis boken: Blå, Blå Lavendel i Provence av Lena och Gösta Linderholm. Härlig bok med massor av bilder och recept mm. Gjorde Lavendelkaka á la Marie som blev lite misslyckad. Smaken är god men den blev inte riktigt färdiggräddad.

    Som ni ser är den inte färdig. Tror att jag hade för svag värme.
Här kommer receptet iallafall.

Lavendelkaka á la Marie

1.75 dl mjölk
2 tsk salt (det är rätt!!!)
1 msk lavendelblommor (finfördelade)
125 g mjuk smör
5 dl vetemjöl
2,5 dl socker
1,5 tsk bakpulver
2 stora ägg

Värm mjölken och lavendeln. Låt svalna. Blanda smöret gradvis med socker och tillsätt sist äggen. Vispa till dess att det blir fluffigt. Blanda i mjöl, bakpulver,salt(hopblandat) växelvis med lavendelmjölken. ( Jag silade bort blommorna). Rör inte för kraftigt. Häll smeten i en smord form. Grädda i ca 50 minuter(jag hade 65 minuter) i 150 grader. (tror att det skulle bli bättre i 175 garder).
Jag ska nog ta och skära kakan i bitar och rosta de i ugnen och ta lite marmelad och ost ovanpå.

Hade köpt oxå Le cordon bleu: Kakor och småbröd och gjorde Amerikanska chokladbiskvier av den.

    Goda men ack så söta!!!

Amerikanska chokladbiskvier 24 st

115 g osaltat smör, rumstempererat
1,75 dl farinsocker
1,25 dl socker
1 ägg, lätt vispat
1/4 tsk vaniljextrakt
3 dl vetemjöl
en nypa bakpulver
100 g malda mandlar
150 g chokladknappar

Värm ugnen till 180 grader. Lägg bakplåtspapper på två bakplåtar.
Vispa smör, socker och farinsocker luftigt med elvisp. Tillsätt ägg och vanilj i omgångar och vispa väl efter varje gång. Sikta samman mjöl, bakpulver och malda mandlar. Vänd ner hälften i smörlandningen. När allt är nästan blandat tillsätt resten av mjöl- och mandelblandningen. Tillsätt sedan chokladknapparna under omrörning. Dela upp degen i 24 bitar och rulla dem till bollar. Lägg ut dem på de två bakpappersklädda plåtar, med rejält avstånd emellan, och platta till dem något. Grädda dem i 15-20 min. eller tills de är gyllenbruna. Ta ut och lägg över de heta kakorna på ett galler för att svalna. Förvara kakorna lufttätt.

Enjoy!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0