Dagens meny: Kyckling, vildris, sallad, currysås och till efterrätt päron under knäcktäcke 2011-04-03

Hade köpt frysta färdigmarinerade kycklingdelar och la de i ugnen 225 grader ca 45 minuter. Köpte några skivor rökt skinka och färdigskivad cheddar. Efter 45 minuter tog ut kycklingsbitar lindrarade en bit skinka runt i varje bit och ovanpå la en bit cheddarost och in i ugnen igen ca 20 minuter till. Kokade vildris och gjorde sallad av : krispsallad, körsbärstomater, gurka och en apelsin. Currysås av Blå Bands såspulver. Till efterrätt gjorde jag Päron under knäcktäcke.

  Päron under knäcktäcke 4 port.

8 st. päronhalvor(på burk) eller inkokta
Glasyr:
100 g margarin
1 dl strösocker ( eller Hermesetas för sockerfri variant)
2 msk vetemjöl
2 msk grädde
60 g mandelspån

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda samman ingredienserna till glasyren i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning tills allt blandat sig och massan tjocknat.
Lägg två päronhalvor i varje portionsform och fördela glasyren över päronen. Grädda i 200 grader ca 20-25 minuter tills glasyren fått lagom färg och är knäckig.
Servera päronen varma med vispgrädde med strössel eller vaniljglass.

  med vaniljglass.

bonne canche!!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0