Dagens meny: Fläskfilé, hasselbackspotatis, grönsaker, béarnaisesås och blåbär- lime parfait 2011-04-10

Svärmor hemma hos oss som vanligt. Gjorde fläskfilé, hasselbackspotatis, grönsaker, béarnaisesås (Blå Band) samt enkel blåbär -lime parfait.  

  Fläskfilé, hasselbackspotatis, grönsaker 4 port.

ca 600 g fläskfilé
1 tsk salt
nypa svartpeppar
1 msk honung
1 msk senap
1 msk soja
1 msk olja
2 tsk rosmarin

Sätt ugnen på 200 grader. Brun filén lätt i en stekpanna. Blanda alla ingredienser och pensla filén ordentligt.
Ställ i en ugnsfat och stek i 200 grader ca 30 minuter. Ta ut och lägg i en folie och låt köttet vila en stund före servering.
Hasselbackspotatis  kan göras samtidigt i ugnen. Skala och dela potatisar i längden. Gör små snitt, pensla med margarin och strö över Herbamare örtsalt.

 Blåbär -lime parfait 5-6 port.(beroende på hur stora formar man tar)

2,5 dl vaniljvisp
1,5 dl blåbärssylt
0,5 dl limesaft (ca 2 små lime)
riven skal av 1 lime.

Vispa vaniljvisp hårt. Blanda i blåbärssylt, limesaft och skal. Häll i formar och jämna ytan.
Ställ i frysen minst 4 timmar. Ta ut ca 10-15 min före servering och ställ de i kylen. Dekorera med färska blåbär eller andra bär/frukt. 
Jag hade inga passande formar så tog engångsmuggar och det gick bra. 

Bonne canche!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0