Dagens bakning: kanelbullar samt risgrynspudding 2011-04-09

Lilla J har klagat att jag inte har bakat bullar på länge. ( Lussebullar före jul). Sagt och gjort Stora J fick cykla till affären och köpa jäst. Det blev drygt 60 bullar. Hade lovat en dag till Stora J att göra risgrynspudding men...När jag ändå var i gång så det blev risgrynspudding. Ibland när Stora J kommer hem från jobbet tycker han om att ta en risgrynspudding från frysen , värma upp den och äta den med jordgubbssylt. 

 ca 60 kanelbullar ( Se receptet 2010-05-02 Örfilar/Finska kanelbullar
dubblade receptet)

 Risgrynspudding 3 st. 0,5 dl folieformar
(brukar fördubbla när man ändå är i gång) eller en rund ugnsform
                               
2,5 dl vatten
1,5 dl risgryn
7,5 dl mjölk
2 ägg
0,5 tsk salt
1 msk socker
0,5 dl russin
lite skorpmjöl
margarin

Skölj grynen. Sätt på vatten och grynen, koka upp och koka på svag värme ca 10 min(eller när vattnet kokat in). 
Häll i mjölken, koka upp och fortsätt kokningen på svag värme , tills grynen är mjuka ca 1 timme. Skölj russinen.
Vispa äggen, socker och saltet. Rör ner äggblandningen och russinen och avsmaka. Häll gröten i formar(form). Strö över skorpmjöl och några små klickar margarin. Grädda puddingen i 200 grader ca 20-25 minuter.
Man kan byta russinen mot rivna skalet och saften av ½ citron.

Bonne canche!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0