Bento lådor 20110415

Äter frukost mellan 5.30-6.00 och sedan tar en kopp te och apelsin på jobbet ca 10.30. Slutar kl 12 och skyndar mig till träningen. Hemma ca 14.30-15.00 och är jätte hungrig. Lagar något och "äter" sedan resten av kvällen. Allt detta är att jag äter helt fel. "Svälter" på fm och dagen och äter mycket på kvällen. Inte undra att man är "lite överviktig". Har bestämt mig att ändra mina mattider. Annars äter nog hyffsad nyttig mat men.. 
Har börjat med lunchlådor = Bento på japanska. Tycker att det är roligt att börja piffa till min låda. Japanerna är duktiga att göra roliga matlådor. Såg en bild på nätet som jag har efterapat : "Kvinna med röd klänning och röda skor" döpte den till Tant. 

 Bento :"Tant" med ris, sardiner, paprika, sallad, gurka och persilja.

 Bento : "Kyckling" med ris, tonfisk, paprika, ägg, sallad, gurka och morot( sås: 3,5 msk socker, 3 krm salt, 5,5 msk Mirin, 1 tsk soya koka upp och låt svalna blanda i gurka o morot låt stå o dra ca 1 timme) edamamebönor.

Har köpt några Bentoböcker med tips och recept. Gjorde Edamame och ost muffins. Blev jättegoda. Ska nog byta en del av vetemjölet mot graham eller annat lite grövre mjöl nästa gång.

  Edamame och ost muffins 12 st.

2 ägg
1,6 dl mjölk
0,6 dl (oliv) olja
250 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
70 g riven ost
4 msk edamame bönor (frysta med skidor: lägg i kastrull täck med vatten koka upp och plocka bort bönorna)

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggen och tillsätt mjölk och olja och vispa väl ihop.
Blanda bakpulver och salt med vetemjölet. Sikta i mjölet lite i sänder och rör till en jämn smet.
Rör i 35 g riven ost. Blanda väl. Dela smeten i muffinsformar och lägg i några edamame bönor i varje. Strö över resten av osten.
Grädda i 175 grader ca 20-25 minuter tills ytan är gyllenbrun.
Passar bra ihop med soppa.

Bonne canche!!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0