Dagens mums: chokladkaka i långpanna 2010-09-03

Blev sugen på choklad och bakade en chokladkaka i långpannan.

  

Chokladkaka i långpanna ca 20 bitar

3 ägg
3 dl socker
150 g smält margarin
5 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl laktosfri matgrädde
1 dl laktosfri mjölk
Garnering:
ca 1 dl hallonsylt
1 dl laktosfri matgrädde
200 g Fazer blå choklad
3 msk hackade cashewnötter (naturell)

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker pösigt ( ca 4 minuter med elvisp). Tillsätt smälta margarinet. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och tillsätt detta växelvis med grädde och mjölk. Rör så lite som möjligt.
Häll smeten på bakpappersklädd långpanna (ca 30x40 cm). Grädda i 200 grader ca 15 minuter. Låt svalna.
Bre tunn lager hallonsylt över kakan. 
Värm grädden nästan till kokpunkt i en kastrull. Ta bort från plattan och lägg i chokladen i småbitar. Rör i hackade cashewnötterna och bre över hallonsylten. Låt stelna en stund. Skär i lagom bitar.

Bonne canche!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0