Dagens mat: Köttbullar i gräddsås, makaroner 2010-09-11

Dagens blev :Köttbullar kokta i gräddsås och makaroner och lingonsylt.



Köttbullar i gräddsås ca 25 st.(4 port)

ca 500 g blandfärs
1 ägg
1 dl matgrädde
2 msk ströbröd
1 tsk salt
1 tsk Herbes de Provence
2 msk tomatpuré
1 hackad röd lök
sås:
4 dl matgrädde
2 dl vatten
½ köttbuljongtärning
1 msk tomatpuré
1 röd paprika
persilja

Stek löken lätt och blanda med köttfärsen och andra ingredienser. Låt svälla ca 15 minuter.
Häll grädde och vatten i en rymlig kastrull och låt koka upp. Tillsätt buljongtärningen och tamatpuré.
Doppa händerna i kallt vatten och rulla små köttbullar. Lägg de i såsen. Täck med lock och låt små koka ca 12 minuter. Kolla att köttbullarna är klara genom att dela en köttbulle.
Tillsätt tärnad paprika och låt småkoka ca 3 minuter. Kolla smaken och ta ev mera ryddor. Strö över persilja.
Servera med makaroner eller kokt potatis eller potatismos och lingonsylt.

Smaklig spis/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0