Dagens bakning: rulltårta med hallon och hallongrottor 2010-08-24

J tyckte att det var länge sedan jag bakade rulltårta så det blev rulltårta med hallon och dottern hade antytt att det vore trevligt att ha hallongrottor i frysen när hon kom hem från Turkiet.



Rulltårta med hallon

3 ägg (180 g )
2 dl socker
2 msk vatten
2 dl vetemjöl (100 g )
1½ tsk bakpulver
fyllning:
1½-2 dl hallonsylt

Sätt ugnen på 250 grader.
Klä en långpanna med smort bakplåtspapper ( kakan lossnar då väldigt lätt).
Vispa äggen och socker pösigt (ca 4 minuter med elvisp) och tillsätt vattet och mjölet blandat med bakpulvert.
Rör försiktigt. Slå smeten i pannan och grädda i 250 grader ca 5 minuter i mitten av ugnen. Stjälp upp kakan på papper. Bred över sylten och rulla ihop kakan. Strö över lite strösocker eller florsocker. Låt svalna.  



Hallongrottor

receptet se bakning 20100522.

Bonne canche!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0