Dagens bakning: Drömmar, bruna bröd och kolakakor 2010-09-14

Det var länge sedan jag bakade småkakor. Dottern gillar drömmar och jag gillar bruna bröd. Kolakakor är inte så dumma heller så... 



Längst fram kolakakor till vänster drömmar och till höger bruna bröd.



Drömmar ca 40 st.

100 g rumsvarmt margarin
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl rapsolja
1 tsk hjorthornssalt
ca 4,5 dl- 5 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör margarin, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt olja lite i taget. Blanda hjorthornssaltet med lite av vetemjölet och blanda ner det i degen. Arbeta in resten av mjölet. Dela degen i jämna bitar, forma dem till bollar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Gradda i 175 grader i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna.



Bruna bröd ca 65 st.

200 g rumsvarmt margarin
2 dl socker
5,5 dl vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt
1 tsk kanel
1 tsk krossade kardemummakärnor
1 dl (75 g )hackad sötmandel
1 ägg
garnering:
pärlsocker

Sätt ugnen på 200 grader.
Rör margarin och socker poröst. Blanda mjöl, hjorthornssalt, kanel, kardemumma och hackad mandel. Tillsätt detta och ägget. Arbeta samman allt till en deg.
Rulla ut den i längder, skär dem i bitar och forma dessa till små bollar. Doppa dem i pärlsocker och lägg dem på plåt med bakplåtspapper  inte för nära varandra eftersom de breder ut sig lite.
Grädda i 200 grader i mitten av ugnen ca 10-12 minuter. Låt svalna.



Kolakakor ca 48 st.

100 g rumsvarmt margarin
1 dl socker
1 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg alla ingredienser i en bunke och blanda samman dem till en smidig deg.
Rulla ut degen till 3 fingertjocka längder, nästan lika långa som plåten. Lägg dem på plåten och platta till dem något.
Grädda i 175 grader i mitten av ugnen ca 12 minuter.
Skär längderna i bitar medan de är varma. Plocka isär kakorna när de svalnat.

Bonne canche!!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0