Dagens bakning: Bärpaj 2010-09-02

Var på torget och såg att de hade småaskar med hallon och blåbär.



Bärpaj

Botten:
100 g rumsvarmt margarin
1 dl socker
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1 liten ask stora blåbär (ca 2 dl)
1 liten ask hallon (ca 2 dl)
1 burk (200 g ) laktosfri gräddfil
1 ägg
0,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa margarin och socker pösigt. Tillsätt ägget och vispa. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl och bakpulver och rör i smeten. Tryck  degen med mjölade händer i pajformen ( 26 cm diameter) på botten och kanter. Nagga.
Strö bären på botten. Om du har frysta bär blanda 2 tsk potatismjöl med bären och ev lite socker.
Blanda gräddfil, ägg, socker och vaniljsocker och häll över bären.  Grädda i 200 grader ca 30 minuter i nedersta delen av ugnen.
Servera lite ljummen kaka med vaniljglass.

Smaklig spis/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0