Dagens bakning: Banoffee

Lovade skriva Banoffees recept och här kommer den. Den är sött men mums alibaba..... Enligt diskussioner ska det vara smuldeg på botten men ...Namnet Banoffee= banan + toffee.



Banoffee ca 6 portioner

Botten:
250g digestivekex, havre eller liknande kex
100 g margarin
Fyllning:
1 burk (375 g ) kondenserad mjölk
3 st bananer
2 msk citronsaft
2 dl vispgrädde
1 - 2 msk socker
Garnering:
kakao, eller snabbkaffepulver , bananskivor 

Ta bort etiketten från mjölkburken. Lägg oöppnad burk i kokande vatten i en stor kastrull så att vatten täcker hela burken. Koka 3 timmar på svag värme. Fyll på vatten så att burken är täckt hela tiden.
Smula kexen och smält margarinet. Blanda ihop. Lägg papper på botten på en löstagbar form ( ca 24 diameter). Tryck ut kexsmeten ordentligt på botten och lite på kanterna också. ( digestive ger smuligare och havrekex hårdare botten). Låt stelna i kylskåp.
När mjölken har kokat färdigt ta kastrullen från plattan. Låt burken svalna lite. Öppna burken och häll över stelnat kexbotten. Läg tillbaka i kylskåpet så att toffeen stelnar lite.
Vispa grädde och smaksätt med socker och ev. lite snabbkaffepulver.
Skala och skiva bananerna. Häll lite citronsaft över bananerna så att de inte bli mörka.
Lossa botten försiktigt med kniv från botten. Lägg bananskivorna över toffeen och ev. spara några för garnering.
Skeda grädden över bannanerna, garnera med bananskivor och eller sikta över kakao eller snabbkaffepulver strax före servering.

Bonne canche!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0