Dagens meny : Makaron -köttfärspudding, pudding med vetelängd samt kardemummakaka 2010-10-24

Gjorde lätt för mig och gjorde Makaron-köttfärspudding, till efterrätt Pudding med vetelängd samt till kaffet Kardemummakaka.(receptet för kardemummakakan hittade jag i Leva&Bo nr 42/2010)



Makaron -köttfärspudding 6 port.

6 dl makaroner
1,5 l vatten + 3 st. köttbuljong

ca 500 g blandfärs
1 stor hackad röd lök
0,5 tsk malen svartpeppar
0,5 tsk salt
1 msk oregano eller basilika
ca 150 g riven ost
5 dl matgrädde

Sätt ugnen på 200 grader.
Koka makaroner nästan färdiga i buljongen. Sila bort buljongen.
Brun köttfärsen och löken i en stekpanna.
Blanda köttfäsen med makaroner. Blanda i kryddorna och grädden samt de mesta av riven ost. Spara lite för garnering. Häll allt i en smord ugnsform.
Grädda i 200 grader ca 35-40 minuter. Strö över resten av osten när det är ca 10 minuter kvar av gräddingstiden.
Servera med rivna grönsaker och lingonsylt/ eller ketchup.




Pudding med vetelängd 4-5 port.

200 g slät vetelängd 
2 dl äpplemos
3,3 dl vaniljvis
1 dl mjölk
kanel
servering:
hallonkräm

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär längden i bitar. Ta hälften och lägg på botten i en smord ugnsform. 
Skeda mosen över och sist lager av bullebitar.
Blanda vaniljvisp med mjölken.Häll den över. Strö över lite kanel.
Grädda i 200 grader ca 20 minuter. 
Lägg en klick hallonkräm i efterrättsskålar och och sedan pudding över.
(Fick jättegod äpplemos av en kompis som jag använde i receptet.)



Kardemummakaka

5 dl vetemjöl
2 dl socker
2,5 tsk bakpulver
2 tsk krossad kardemumma
2,5 dl mjölk
100 g rumsvarmt margarin
garnering:
pärlsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna med mjölken och klicka därefter i margarinet lite i taget under omrörning.Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Strö över pärlsocker och grädda kakan i nedre delen av ugnen, 175 grader i ca 40 minuter. 

Bonne canche!!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0