Dagens meny: Kokt potatis, kotletter i senapsås, sallad och chokladmousse 2010-10-10



Kotletter i senapsås 4 pers

4 kotletter
1msk margarin
nypa salt
nypa svartpeppar
Sås:
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 dl matgrädde
2 msk dijon-senap
2 msk soja
nypa dragon

2 röd lök

Ta ut kotletterna ca 30 minuter innan du ska steka dem.
Snitta lätt kotletterna i fettsidan så att de inte reser sig vid stekning. Panka de lätt.Stek kotletterna i margarinet och krydda med salt och peppar. Ta upp dem. Häll i stekpannan vatten, buljongtärning och matgrädde. Blanda i senap och soja och låt koka upp.
Lyft kotletterna i såsen och låt småputtra ca 20 minuter undet lock. Strö över dragon .
Servera med kokt potatis och sallad.



Chokladmousse 4 pers

125 g mörk choklad 70 %
1 ägg
2 msk konjac
3 dl vispgrädde
några färska hallon
chokladströssel

Smält chokladen i vattenbad. Tillsätt ägg och konjac med slickepott och rör tills smeten är jämn och glansig.
Vispa grädden och ta en 1/3 av grädden och blanda med chokladsmeten.
Häll den i resten av vispade grädden och blanda försiktig med slickepott.
Skeda smeten i efterrättsskålar. Låt stå i kylskåpet minst 2 timmar. Dekorera med färska hallon och chokladströssel.

Bonne canche!!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0