Dagens bakning: Päronpaj 2010-10-08

Ska träffa en kompis imorgon och vi ska gå och se Kimono fushion. Hon ska komma hem och äta hos mig sedan. Gjorde Lax-spenat gratäng samt Päronpaj redan färdig i kväll så jag behöver bara värma ut maten imorgon. Lägger ut Laxgratängen imorgon.



Päronpaj

Botten:
150 g rumsvarmt margarin
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
Fyllning:
ca 50 g riven mandelmassa
3 st. päron
Garnering:
0,5 dl aprikosmarmelad
flagad mandel

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa margarin, socker och vaniljsocker pösigt. 
Tillsätt ägget och vispa ordentligt.
Tillsätt vetemjölet och havregryn och arbeta till en deg.
Tryck ut degen i en avlång pajform.
Riv mandelmassan och strö över botten. Skala och dela päronen och ta bort kärnhusen.
Lägg päronen på mandelmassan.
Grädda i 200 grader ca 30 minuter.
Pensla varma pajen med aprikosmarmelad och strö över flagad mandel.
Servera med vispad grädde. 

Bonne canche!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0