Goda kakor

Hittade i Allas nr 46/10 härlig recept om "Fina syltkakor". I "Leva och Bo" nr 45/10 underbara "Dumlekakor" samt Hyresgästernas tidning "Äpplekaka". Allt blev lyckad och har gjort redan nya omgångar av syltkakor mm.

 Fina Syltkakor 40 st

200 g margarin i små kuber
1 dl socker
1 äggula
5 dl vetemjöl
1,5-2 dl hallonsylt på klämflaska

Blanda snabbt samman degen men bara tills den precis går ihop. Lägg i kylen ca 30 minuter.
Kavla ut halva degen ca 2 mm tjock och ta med runda mått ut kakor (ca 4 cm diameter)och lägg på plåt. Kavla ut resterande deg på smma sätt men tryck ett hål i varje kaka med små kakformer. Lägg på på runda kakor. Lägg en klick sylt på små hålen på varje kaka. Grädda i 200 grader ca 10 -12 minuter tills de fått fin färg. 
Jättegoda.

 Dumlekakor 24 st

200 g margarin i små kuber
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
12 st Dumlekolor (original)
1 ask Nobless (rosa ask)
Blanda ihop margarin, strösocker,vetemjöl och bakpulver till en smidig deg. Lägg i kylen ca 30 minuter.
dela degen i 24 delaroch rulla till runda bollar. Tryck ner en halv Dumlekola i varje boll och lägg dem sedan i folieformar.
Grädda i 200 grader ca 10 minuter. Ta sedan kakorna ur ugnen och lägg en Nobless på varje kaka innan de hunnit kallna. Chokladen ska smälta över kakorna. Ställ sedan kakorna i kylen så att chokladen stelnar ordentligt. 
Mums.....

 Äpplekaka 

150 g rumsvarmt margarin
1,5 dlsocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
2-3 fasta äpplen
2 dl créme fariche
1 dl socker
2 ägg
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör margarin och socker poröst. Tillsätt ägget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned i smeten. Klicka smeten i en smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 10 minuter.
Vispa under tiden ihop créme fraiche, socker och ägg. Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
Ta ut kakan och tryck till degen lite så att den inte blir så bullig. Häll på fyllningen och stick ned äppleklyftorna.
Grädda ytterligare i 30-35 minuter tills fyllningen stelnar. Låt kakan svalna. Sikta över florsocker. Servera den ljummen med vaniljvisp till.
Mums....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0